VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA

"Minden, amit megtanultam és megismertem, lépésről lépésre közelebb vitt Istenhez. Ma már megingathatatlan meggyőződésem, hogy létezik Gondviselő. Csak abban hiszek, amit biztosan tudok. Ez kiküszöböli a hit szükségességét." Carl Gustav Jung

                            EGYIPTOMI HOROSZKÓP

 

Azt tartják, az egyiptomi csillagjegyek mögött egy-egy életre szóló lecke lapul meg. Mindegyik jegy ugyanis egy szimbólum köré épül, amelynek értelmezése igencsak sokoldalú.

                     nilus.jpg                        

                 Nílus – a folyam ereje

(január 1. és január 7.; június 19. és június 28.; szeptember 1. és szeptember 7. között)

Az egyiptomiaknál a Nílus a kezdet szimbóluma. Azok a személyek, akik ezen erő hatása alatt állnak, kommunikatívak, tele vannak lelkesedéssel, és nagyon bíznak a megérzéseikbe. Imádnak bejáratlan és kockázatos utakon járni, mivelhogy nem rettennek vissza az ismeretlen előtt. Bizalmat árasztanak a környezetükben, azonban a szerelemben nehézségekbe ütköznek. Mérsékelniük kell az ingerlékenységüket. Ugyanakkor meg kell tanulniuk az alkalmazkodás leckéjét ahhoz, hogy igazán boldogok legyenek az életben.

                                 amon.jpg

                    Rá – a fény ragyogása

(január 8. és január 21; február 1. és február 11; november 18. és november 26. között)

Ezen jegy szülöttjei mindig a legnehezebb utat választják a túléléshez. A Rá ugyanis a nap istene, a versengési szellemet erősíti, mindezek által pedig a figyelem központjába helyezi a képviselőit. Nem meglepő emiatt, hogy a legtöbb Rá vezető funkciókra pályáz, illetve azt tölt be, mint ahogyan az sem, hogy a saját elveit és elképzeléseit tartja a legfontosabbnak. Sosem elégednek meg a csak egy részlettel, ők vagy mindent, vagy semmit akarnak! A számukra kiírt lecke szintén az alkalmazkodás. 

                             mut.jpg

                                

                Mut – az aranyat érő megérzés

(január 22. és január 31; szeptember 8. és szeptember 22; október 30. és november 7. között)

Ezen jegy képviselői igencsak kifinomult megérzőképességgel rendelkeznek. Minden részletet nagy figyelemmel követnek nyomon és elemeznek, és hiába maradnak mindig a háttérben, mégsem veszítenek semmit szem elől. Mut, az ég királynője és minden élőlény védelmezője, a rendet és békét kedveli. A becsületesség az, amellyel felruházza szülöttjeit, továbbá a türelmesség próbájának is kiteszi őket, amelyet jól meg kell tanulniuk ahhoz, hogy sikeresek legyenek. A Mut képviselői ugyanis mindent egyszerre akarnának.

                         geb.jpg

                    Geb – a saját erő

(február 12. és február 29; augusztus 20. és augusztus 31. között)

A föld és a stabilitás szimbólumaként növeli az állhatatosságot és a részletekre való odafigyelést. Ezen jegy szülöttjei érzékeny és önzetlen jelleműek, bármikor segítenek, ha szükség van rájuk. Mindenüket odaadnák, csak hogy másokon segítsenek. Határtalan a jószívűségük, de aztán idővel rájönnek, hogy ennek is határt kell szabni. Az önismeret nehéz leckéjét kell elsajátítaniuk az életben.

                                osiris2.jpg

              Ozirisz – igazság, mindenek felett

(március 1. és március 10; november 27. és december 16. között)

A holtak világának uralkodója, Ozirisz, a komplexitást jelképezi. Az őt képviselő egyedek habár csendesek, mégis sokfélét rejtegethetnek magukban. Általában a művészetek iránt érdeklődnek, illetve minden olyan lehetőséget kihasználnak, amely során kreativitásukat csillogtathatják meg. Kiváló szervezők, előrelátók, bármikor készek a megmentő ötlettel előállni. A számukra kiírt tanulnivaló az alázatosság.

                       izisz.jpg

              Ízisz – az újjászületés képessége

(március 11. és március 31; október 18. és október 29; december 19. és december 31. között)

Az élet és a termékenység istennője a szerelmet, harmóniát és hűséget védelmezi. Az őt képviselő egyedek kiváló hallgatók, érzékenyek és segítőkészek. Kitartanak azon szabályok mellett, amelyeket önmaguknak fogalmaztak meg. Tele vannak energiával, és mindig változtatni szeretnének valamin. Sosem elégszenek meg kevéssel. Nekik a türelem leckéjét kell megtanulniuk. Olykor nagyon igyekeznek, azonban az ekkor elejtett szavakat később már nem tudják visszavonni.

                              thot.jpg

               Thoth – a szavak varázsa

(április 1. és április 19; november 8. és november 17. között)

Thoth a megismerést szimbolizálja. Az őt képviselő személyeket kíváncsisággal ruházza fel, valamint arra ösztönzi őket, hogy minél többet ismerjenek, tudjanak meg a világról. Emiatt számos szabályt szegnek majd meg, még akkor is, ha nem rosszindulat vezérelte őket. Igencsak toleránsak és jószívűek, és sosem kedvelték a felhajtást. Nekik a tagadás leckéjét kell megtanulniuk, ugyanis sokan kihasználják őket a bőkezűségük miatt, ezért a „nem” szót is meg kell tanulniuk használni.

                                horusz.jpg

                Hórusz – a magasság hatalma

(április 14. és május 8; augusztus 12. és augusztus 19. között)

A sólyom által megjelenített isten, az ég és a csillagok uralkodója, gazdag képzelőerővel ruházta fel szülöttjeit. Az ő fantáziájuknak nincs határa, karakterük pedig határozott, akaraterejük szilárd. Szeretnek kutatni, felfedezni, önmagukat felülmúlni. Valójában egész életükben önmagukat próbálják megtalálni. Néha hajlamosak arra, hogy felsőbbrendűnek éreztessék magukat. És elutasítják, hogy a pillanatnak éljenek. Az alázatosság leckéjét hagyták fel nekik. A szerelem ugyanis mulandó lesz, ha nem tanulnak meg lassú léptekben haladni a kiválasztott személy mellett.

                                    anubisz.jpg

               Anubisz – az élet szeretete

(május 9. és május 27; június 29. és július 13. között)

Anubisz a halál és a földöntúli lelkek istene. Az egyedek, akiket védelmez, visszahúzódóak, érzelmesek, és erős személyiséget takargatnak. Szeretnek az árnyékban maradni, és onnan szemlélni a körülöttük zajló eseményeket. Kifinomult megérzőképességgel rendelkeznek, ugyanakkor megfigyelő-tehetségük is sokszor a segítségükre van. Nem tűrik el a hazugságot, és nyersekké válnak, ha rájönnek, átverték őket. A megbocsátás leckéjét kell megtanulniuk, ugyanis igen szigorúan ítélik el azokat, akik velük szemben hibáztak.

                                      seth.jpg

                    Seth – a negatív szellem

(május 29. és június 18; szeptember 29. és október 2. között)

Az egyiptomi mitológia sötét alakját idézi. Éppen ezért, az őt képviselő személyek kettős személyiséggel rendelkeznek, ez pedig azt jelenti, könnyen a másik szemébe hazudhatnak anélkül, hogy ezt valaki is meggyaníthatná. Kiváló vezetők lehetnek, de sosem lesz belőlük hűséges barát. Egyszer sem haboznak kihasználni minden helyzetet, amelyből nyertesként sétálhatnak ki. Lázadnak a szabályok ellen, inkább a saját elveik után élnének. A szeretet és a törődés leckéjét kell megtanulniuk, ugyanis nem sugároznak szimpátiát, ezért nehezen keverednek érzelmi történetekbe.

                               bastet.jpg

             Bastet – rugalmasság és dinamizmus

(július 14. és július 28; szeptember 23. és szeptember 28; október 3. és október 17. között)

A szerelem és a zene istennője az érzelmekkel teli, érzékeny személyeket védelmezi. A báj és a bőkezűség megtestesítője, ezért az őt képviselők is gyorsan megkedveltetik magukat a környezetükkel. Népszerűségnek, gráciának, ugyanakkor racionális, elővigyázatos észjárásnak is örülhetnek. Sosem határoznak anélkül, hogy ne számolnának a döntés kockázataival, illetve hogy ne kutatnák fel annak igazságosságát. Nehezükre esik visszautasítani valakit, továbbá mindig úgy érzik, segíteniük kell másokon. Emiatt az egoizmus leckéjét kell elsajátítaniuk.

                                 sekhmet.jpg

           Sekhmet – tolerancia és szigorúság

(július 29. és augusztus 11; október 30. és november 7. között)

A harc és a rombolás istennőjét képviseli. Az ő szülöttjeit erős személyiséggel, kitartó és bátor jellemmel ruházza fel, így mindig helyt tudnak állni az élet próbatételein. Sokat várnak el a környezetüktől, és önmaguk irányában is magasra helyezik a mércét, ezért mindig előre megfontolt úton járnak, amelyen végig emelt fővel léphetnek. Olykor a megérzésükre, olykor a szónoki és alkudozási képességeikre is hagyatkoznak. A felelősségtudásról szóló leckét kell megtanulniuk. Legyőzhetetlennek képzelik magukat, és szigorú jellemről tesznek tanúbizonyságot, holott a legtörékenyebb érzéseket is képesek magukban hordozni.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 33
Tegnapi: 39
Heti: 240
Havi: 1 117
Össz.: 977 304

Látogatottság növelés
Oldal: EGYIPTOMI HOROSZKÓP
VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA - © 2008 - 2024 - spiritizmus.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »