VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA

"Minden, amit megtanultam és megismertem, lépésről lépésre közelebb vitt Istenhez. Ma már megingathatatlan meggyőződésem, hogy létezik Gondviselő. Csak abban hiszek, amit biztosan tudok. Ez kiküszöböli a hit szükségességét." Carl Gustav Jung

                                                         

                                       GYÖKÉRCSAKRA

A gyökércsakra a gerincoszlop végén a farkcsontnál található.

SZÍNE : Az első csakra tűzpiros fényt sugároz.

ELEME : föld

ÉRZÉKSZERVI FUNKCIÓ : szaglás

SZIMBÓLUMA : négyszirmú lótuszvirág

ALAPELV : a lét testi érzékelése

Hozzárendelt testrészek : gerincoszlpop, csontok, fogak, végbélnyílás, vastagbél, végbél, prosztata, a vér és a sejtfelépítés

Hozzárendelt mirigy : a mellékvese. A mellékvese termeli az adrenalint és a noradrenalint, amelyek feladata, hogy a vérkeringés elosztását a szervezetben a mindenkori igényekhez igazítsa. 

                               A DISZHARMONIKUS MŰKÖDÉS 

Ha a gyökércsakra egyoldalúan vagy hibásan működik, gondolataink és cselekedeteink főként az anyagi biztonság és birtoklás körül forognak, valamint az érzéki örömök és élvezetek körül, mint például az evés, ivás, a szex stb...Ha valamit megkívánunk azonnal birtokolni akarjuk anélkül, hogy számolnánk a következményekkel. Képtelenek vagyunk egyszerűen csak adni vagy kapni.  Hajlamosak vagyunk arra, hogy túlzottan bebiztosítsuk, s ezáltal korlátok közé szorítsuk magunkat. Ez a görcsös viselkedés gyakran túlsúly formájában jelentkezik. Cselekedeteinket főként saját igényeink kielégítése motíválja. Ezért tudat alatt gyakran átnézünk másokon. Súlyos esetben elképzeléseink, vágyaink rabjává válhatunk, és egy idő után már képtelenek vagyunk szabadulni tőlük. A vágyak, elképzelések erőszakos érvényre juttatása a hibásan működő gyökércsakra jellemzője.

A düh, az erőszak mind elhárító mechanizmusok, és az önbizalom hiányára  utalnak.Mögötte mindig ott rejlik a félelem, hogy valamit elveszítesz vagy meg sem kapsz. A földet olyan helynek képzeled amit uralni és kihasználni kell, hogy biztosítva legyen léted. Ennek következménye a föld energiáival való diszharmonikus működés, és a gyökércsakra helytelen működése. 

                                 A CSÖKKENT MŰKÖDÉS   

 Azok az emberek, akiknél a csakra elzáródott vagy le van gátolva, általában a testfelépítésük gyenge, kevés fizikai és szellemi ellenállóképességgel rendelkeznek. Ideges alkatúak, ingerlékenyek, jellemző rájuk a bizonytalanság érzése. Néha úgy érzik nincs szilárd talaj a lábuk alatt. Nehezükre esik megfelelni az élet követelményeinek, gyakran hiányzik belőlük az erő terveik véghezviteléhez, nincs bennük elegendő stabilitás. Az élet számukra inkább teher, mint öröm. Abban az esetben, ha felső csakráik is egyoldalúan fejlettek, a gyökércsakra csökkent működése azt az érzést keltheti bennük, mintha nem is ebbe a világba tartoznának. Mivel az energiát a gyökércsakrán keresztül csak hiányosan veszik magukhoz, ezért a szex és napfonat csakrában is zárlatok jöhetnek létre.

 

                                         DRÁGAKŐ-TERÁPIA

                                         

ACHÁT : Segít a negatív érzelmek feloldásában. Komolyságot, kiegyensúlyozottságot kölcsönöz viselőjének. Az achát védelmet, biztonságot nyújt, és a bizalom érzését erősíti bennünk. Nők esetében könnyíti a szülést.

                                        

HEMATIT : Erőt és szilárdságot ad viselőjének, építi, erősíti a testet. Elsősorban a legyengült szervezetnek van rá szüksége. Komolyabb betegségek után elősegíti a felépülést és a gyógyulást.

                                       

JÁSPIS :  Élénkíti a vérkeringést, erősíti az életösztönt, stabilitást, türelmet, szilárdságot kölcsönöz.

                                      

GRÁNÁT : Tisztánlátást, akaraterőt,  eredményez. Figyelmünket a rejtett dolgok felé irányítja. Szabályozza a szexualitást, és fizikai síkon segíti  a nemi szervek megbetegedéseinek gyógyításában is.

                                    

VÖRÖS KORALL :  Akadálytalanul áramló eleven energiával lát el minket. Segíti a vérképzést. Harmonikus kapcsolatot teremt a testi és lelki szerelem, a szexualitás és a szellemiség között, amelynek következtében képesek leszünk újfajta élmények befogadására.

                                    AROMATERÁPIA

                                      

 

SZEGFŰSZEG : A szegfűszegolaj segít felszabadítani a gyökércsakrában megrekedt energiákat, és a régi káros beidegződéseket. A régi helyébe friss,  új energiák áramolhatnak.

 

 

 

 

 
 
 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 99
Tegnapi: 45
Heti: 368
Havi: 1 576
Össz.: 969 702

Látogatottság növelés
Oldal: Gyökércsakra működése
VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA - © 2008 - 2024 - spiritizmus.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »