VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA

"Minden, amit megtanultam és megismertem, lépésről lépésre közelebb vitt Istenhez. Ma már megingathatatlan meggyőződésem, hogy létezik Gondviselő. Csak abban hiszek, amit biztosan tudok. Ez kiküszöböli a hit szükségességét." Carl Gustav Jung

                                                     

                              SZÍVCSAKRA MŰKÖDÉSE

 A szívcsakra a mellkas közepén, a szegycsontnál található                                   

SZÍNE : zöld

ELEME : levegő

Érzékszervi funkciója : tapintás

SZIMBÓLUMA : a tizenkét szirmú lótuszvirág

ALAPELV : az odaadás

 Hozzárendelt testrészek : a szív, a gerinc nyak és derék közötti része, a mellkas és a mellüreg, a tüdő alsó tájéka, a vér és vérkeringési rendszer, a bőr.

A hozzárendelt mirigy : csecsemő-mirigy. A csecsemő-mirigy a növekedést szabályozza és a nyirokrendszert irányítja. Feladata még az immunrendszer erősítése és stimulálása is.

 

                            DISZHARMONIKUS MŰKÖDÉS

 

A szívcsakra működési zavarai különböző módon jelentkeznek. Például úgy, hogy szívesen adnánk másoknak, és lennénk másokért,de nem érezzük, hogy összeköttetésben állunk a szeretet ősforrásával.  Titokban szeretetünkért elismerést várunk és csalódottak vagyunk, hogyha fáradozásainkat nem hálálják meg kellőképpen.

Előfordul, hogy valaki erős és erejéből másoknak is átad, de nem képes arra, hogy átérezze, befogadja a szeretetet. A kedvesség, gyöngédség zavarba hozza és azt állítja, hogy nincs szüksége mások szeretetére. Annak az embernek akire jellemző ez a viselkedésforma, gyakran széles, túlzottan domború mellkasa van, ami arra utal, hogy az illető állandóan védekezik a fájdalom és támadások ellen.

                                     CSÖKKENT MŰKÖDÉS

 

Ha a szívcsakra csökkent erővel működik sebezhetővé válunk, és elkezdünk függeni mások szeretetétől és jóindulatától. Elég ha egyszer elutasítanak bennünket, rögtön megbánjuk, hogy vettük a bátorságot és megnyíltunk mások előtt. Visszahúzódunk csigaházunkba és szomorúak, letörtek leszünk. Szeretnénk szeretetet adni, de félünk az újabb elutasítástól. Ezért nem találjuk meg a helyes módját érzéseink kimutatásának. Lehetséges, hogy a szeretet hiányát túlzott kedvességgel, együttérzéssel próbáljuk kompenzálni. Ez a kedvesség személytelen, és bárkire kiterjed anélkül, hogy bárkivel is bensőséges kapcsolatba kerülnénk. Ha valaki szívünk közelébe akar kerülni, vagy kitérünk, vagy bezárkózunk mert félünk, hogy újra sérülünk. Ha a szívcsakránk teljesen elzáródott, akkor tökéletes közöny, érdektelenség alakulhat ki bennünk. Belső egyensúlyunk felborul és depresszióba esünk.

 

                                    DRÁGAKŐTERÁPIA

                                       

 

RÓZSAKVARC :  a rózsakvarc erősíti a szelídség, gyöngédség és a szeretet érzését. Gyógyítja a durvaság, gorombaság okozta lelki sebeket. A rózsakvarc megtanít bennünket arra, hogy elfogadjuk és szeressük magunkat, hogy átérezzük a másokban rejlő gyöngédséget, szeretetet. Érzékennyé tesz bennünket a zene és a  művészet iránt, élénkíti fantáziánkat, fejleszti kreativitásunkat.

                                        

 

JÁDE : a jáde békességet, harmóniát, bölcsességet és eltökéltséget sugároz magából. A jáde ellazítja és megnyugtatja a szívet. A jáde képes megszüntetni a nyugtalanságot, és békés álomba ringat.

                                       

TURMALIN : A turmalin felszabadítja a betokosodott érzelmeket, megnyitja szívünket és tudatunkat a szerelem örömteljes oldala felé irányítja. A turmalin egyesíti  az isteni és a világi szeretet különböző megnyilvánulásait.

                                        

KUNZIT : a kunzitban a magasabb rendű szeretet halovány rózsaszínje egyesül a korona-csakra ibolyakék színével, ami az istenséggel való egyesülést támogatja. A kunzit drágakő megnyitja a szívcsakránat az isteni szeretet előtt. Segít az önzetlenség és a tökéletesség irányába fejlődni. A kunzit energiája mindig visszavezet az egyenes útra.

                                       AROMATERÁPIA

                                       

RÓZSAOLAJ : a rózsaolaj lágy szeretet árasztó, gyógyítja és csillapítja a szívsebeit.  Fokozza de ugyanakkor finomítja az érzéki örömöket, amelyeket magasabb rendű szeretetté alakít.

                                          

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 67
Tegnapi: 39
Heti: 274
Havi: 1 151
Össz.: 977 338

Látogatottság növelés
Oldal: Szívcsakra működése
VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA - © 2008 - 2024 - spiritizmus.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »