VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA

"Minden, amit megtanultam és megismertem, lépésről lépésre közelebb vitt Istenhez. Ma már megingathatatlan meggyőződésem, hogy létezik Gondviselő. Csak abban hiszek, amit biztosan tudok. Ez kiküszöböli a hit szükségességét." Carl Gustav Jung

                                                       

                           NAPFONAT CSAKRA MŰKÖDÉSE                 

A napfonat csakra a köldök fölött a gyomor területén található

 

 

SZÍNE : sárga, egészen az aranysárga árnyalatig.

ELEME : tűz

Érzékszervi funkciója : a látás

SZIMBÓLUMA : a tízszirmú lótuszvirág

ALAPELV : a lét kialakulása

Hozzárendelt testrészek : derék, hasüreg, az emésztési rendszer,  gyomor, máj, lép, epehólyag és a vegetatív idegrendszer

Hozzárendelt mirigy : hasnyálmirigy. A hasnyálmirigy nagy szerepet játszik a táplálék feldolgozásában és megemésztésében. Az inzulin nevű hormont termeli, amelynek fontos szerepe van a szervezet vércukorszintjének kiegyensúlyozásában és a szénhidrát anyagcseréjének szabályozásában. A hasnyálmirigy által kiválasztott enzimek nagyon fontosak s zsír és a proteinanyagcserében.

                         DISZHARMONIKUS MŰKÖDÉS

Ha a napfonat csakra egyoldalúan, vagy rendellenesen működik, mindent az eszünkkel akarunk irányítani, belső és külső világunkat állandó befolyás alatt tartjuk. Belső nyugtalanság és elégedetlenség hajt ilyenkor bennünket. Valószínűleg gyermekkorban kevés elismerésben volt részünk. Nem fejlődhetett ki a helyes önértékelésünk, és a külvilágban keressük az önigazolást. Közben erős cselekvési kényszer alakult ki bennünk, amellyel az elégedetlenség érzését próbáljuk leplezni. Hiányzik belőlünk a higgadtság, nehezünkre esik elengedni magunkat.

Az a felfogás miszerint az életben minden véghezvihető, gyakran oda vezet, hogy a nem kívánt, kellemetlen érzéseket megpróbáljuk kordában tartani, vagy elfojtani. Ennek következtében érzelmeink betokosodnak. Az elfojtott érzelmek azonban, időről időre áttörik az elutasítás és az ellenőrzés gátjait. Ilyenkor képtelenek vagyunk uralkodni rajtuk. Könnyen kijövünk sodrunkból, mert az elfojtott bosszúságok ingerültség formájában törnek felszínre.

                              A CSÖKKENT MŰKÖDÉS 

 A napfonat csakra csökkent működése esetén gyakran letörtnek, kedvtelennek érezzük magunkat. Úgy gondoljuk, mindenütt vágyaink beteljesülését akadályozó gátakba ütközünk.

Ennek az az oka, hogy személyiségünk kialakulásának folyamata gyerekkorunkban valószínűleg nem volt akadályoktól mentes. Attól féltünk, hogy szüleink bizalmát elveszítjük, ezért elfojtottuk érzéseinket, ezeknek zöme belénk ivódott, és nem tudtuk feldolgozni őket. Ezek érzelmi „ salakanyagot” képeznek, amelyek a napfonat csakra erejét csökkentik, és kiveszik az erőt vágyainkból, cselekedeteinkből.

A nehéz helyzetekben gyomrunk begörcsöl, és olyan idegesek leszünk, hogy tetteinket már nem tudjuk ellenőrizni. A szokatlan dolgok félelemmel töltenek el bennünket, és úgy érezzük, hogy a túlélési harcban alulmaradtunk.

                                     DRÁGAKŐTERÁPIA 

                                    

TIGRISSZEM : a tigrisszem elősegíti mind a külső, mind a belső látóerő kifejlődését. Növeli a megértőképességünket, viselője könnyebben ismeri fel saját hibáit, és ennek megfelelően tud cselekedni.

                                    

BOROSTYÁNKŐ : a borostyán melegséget és bizalmat sugároz. A belőle áradó erő megmutatja nekünk a tiszta fény, a nagy örömök felé vezető utat. Segít bepillantani önmagunkba, és útmutatót ad ahhoz, hogy érvényesüljünk az életben.

A test szintjén szabályozza az emésztést és a hormonháztartást, erősíti a májat.

                                                                         

CITRIN : a citrin a kellemes közérzet, a melegség, az élénkség, a biztonság és a védettség érzésének hordozója. Segít feldolgozni és személyiségünkbe beépíteni az élményeinket, hogy benyomásainkat könnyebben átültessük a hétköznapokba.

A test szintjén gyorsítja a méreganyagok kiválasztását, segít az emésztési panaszok megszüntetésében és jótékonyan hat a cukorbetegség állapotára. Serkenti az idegrendszer működését és a vérkeringést.

                                  AROMATERÁPIA

                                 

LEVENDULA : a levendulaolaj nyugtatólag, lazítólag hat a túlzottan működő csakrára. Segít a betokosodott érzelmek feloldásában és feldolgozásában.

                                 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 98
Tegnapi: 45
Heti: 367
Havi: 1 575
Össz.: 969 701

Látogatottság növelés
Oldal: Napfonat csakra működése
VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA - © 2008 - 2024 - spiritizmus.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »