VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA

"Minden, amit megtanultam és megismertem, lépésről lépésre közelebb vitt Istenhez. Ma már megingathatatlan meggyőződésem, hogy létezik Gondviselő. Csak abban hiszek, amit biztosan tudok. Ez kiküszöböli a hit szükségességét." Carl Gustav Jung

             

       EGYIPTOMI SZIMBÓLUMOK

Az amulettek titkai .Amikor megvettük az amulettet, rakjuk néhány órára tengeri sóba, majd vízzel alaposan mossuk le, ezután pedig egész napra rakjuk ki a napfényre .A tisztítás után napokig viseljük testünkön, nyakunkban hogy a tárgy átvegye testünk rezgéseit, energiáit       izisz_4.jpg

ÍZISZ AMULETT JELENTÉSE: SZERETET, SZÜLETÉS, CSALÁD

Íziszt a termékenység, a szülés, az anyaság, a nőiesség, a sors, a hitvesi hűség, a testvéri szeretet, a víz, a

tenger, a hajózás, és a mágia istennőjeként tisztelték. Talizmánként viselve, segít a családi összetartásban, védi az anyákat és a gyermekeket.

UREUSZ KÍGYÓ AMULETT JELENTÉSE: BÖLCSESSÉG, TUDÁS, HATALOM

Az Ureusz a napisten védelmezője. Pozitív védelmező jellege miatt királyi jelvénnyé is vált, és szerepelt a fáraók fej és melldíszein. A tudás szimbóluma melyet viselőjére is átruház. Segít önmagunk megismerésében, lelkiismeretünk tisztántartásában. A halhatatlanság és az újjászületés jelképe.

HÓRUSZ SZEME AMULETT JELENTÉSE: SEBEZHETETLENSÉG, EGÉSZSÉG

Hórusz szeme, melyet Hórusz a Széth-tel vívott küzdelem során elveszített. Thot isten azonban visszaadta neki. Ez lett más néven az Udzsat szem. Az amulett feladata, a rontás elhárítása, a szemmel verés visszafordítása. Sebezhetetlenséget biztosít. Véd a betegségektől, segít kigyógyulni belőlük. Az Udzsat szemet ábrázoló gyűrű, az istenekhez kapcsolja viselőjét.

SZKARABEUSZ AMULETT JELENTÉSE: ÉLETERŐ,EGÉSZSÉG, HOSSZÚ ÉLET

A szkarabeusz egyiptomi szent állat. Az amulett egyaránt védte az élőket és a holtakat. Az egyiptomi hit szerint megőrzi az életerőt. Viselőjétől távol tartja a betegségeket, és meghosszabbítja az életet. Az erő és az örök élet jelképe. A harcosok gyűrűként viselték, hogy erőt és egészséget nyerjenek.

 

ANKH AMULETT JELENTÉSE: ENERGIA, ERŐ, ÖRÖK ÉLET

Az ankh az élet kulcsa. A fáraók a tudás, a hatalom és az örök élet jelképeként viselték. Az ankh viselése fokozza az életerőt, energiát. Távol tartja a betegséget, elűzi a démonokat, megtöri a rontást. Hosszú és boldog életet biztosít viselőjének.

OZIRISZ AMULETT JELENTÉSE: BÖLCSESSÉG, ÖNBECSÜLÉS, TEKINTÉLY

Ozirisz az egyiptomi hitvilág legfontosabb uralkodója. Ő vezette be a kultúrát, és a civilizációt. A termékenység, és az alvilág uralkodója. Ő a termékenység megszemélyesítője. Bölcsességet, önbecsülést, és tekintélyt ad viselőjének. Kiteljesíti a belső gazdagságot és erőt.

anubisz_8.jpg

ANUBISZ AMULETT JELENTÉSE: BŰVÖS, VÉDELMI EREKLYE

Anubisz a holtak birodalmának egyik istene. Ő őrzi a túlvilág kapuját, fogadja az elhunytakat, és lelküket elkíséri az alvilágba. A túlvilág egyik bírája, az utak megnyitója. Viselőjének segít egy új élet kezdetén.

 

FÁRAÓ AMULETT JELENTÉSE: OLTALMAZÁS, MOTIVÁCIÓ, SZERENCSE

A fáraó szó nagyhatalmú embert jelent. Az ókori Egyiptomban istenként tisztelték őket. A fáraó amulett oltalmaz, és szerencsét hoz viselőjének. Motivál és segíti az akarat teljesülését, igazságot szolgáltat.

 

ROSETTE-I KŐ AMULETT JELENTÉSE: KIFEJEZŐKÉPESSÉG, REJTÉLYEK

A rosette-i kő segítségével fejtették meg  a hieroglif írást. Viselőjének segít a kulturális különbségek legyőzésében. Jó kifejező –képességet kölcsönöz. Segíti tulajdonosát az őt körülvevő rejtélyek és titkok megfejtésében.

horusz_solyom.jpg

SÓLYOM AMULETT JELENTÉSE: TÖREKVÉS, GYŐZELEM, IHLET

A sólyom Egyiptom legfontosabb jelképe. A neve Hórusz, a fáraók őre, az égbolt és a fény istene.  Az őt jelképező amulett, viselőjének ihletet ad, segíti leküzdeni ellenségeit, vagy akár saját félelmeit. Törekvővé tesz, hozzásegít a szabadsághoz.

 

USÉBTI AMULETT JELENTÉSE: LÉLEK, MUNKA

Az usébti a mágikus beállítottságú egyiptomi hitvilág jellegzetessége. Ez egy múmia varázsszobrocska. Tulajdonosának nevét viseli a túlvilágon is. Viselőjét segíti a mindennapi munkában, és a szervezésben. Könnyebbé teszi a lelki terhek elviselését.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 39
Heti: 259
Havi: 1 136
Össz.: 977 323

Látogatottság növelés
Oldal: EGYIPTOMI AMULETTEK, SZIMBÓLUMOK
VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA - © 2008 - 2024 - spiritizmus.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »