VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA

"Minden, amit megtanultam és megismertem, lépésről lépésre közelebb vitt Istenhez. Ma már megingathatatlan meggyőződésem, hogy létezik Gondviselő. Csak abban hiszek, amit biztosan tudok. Ez kiküszöböli a hit szükségességét." Carl Gustav Jung

 

 

          Nimród a Magyarok Királya

                   parduc.jpg


                              Száll a madár, ágrul ágra,
                              Száll az ének, szájrul szájra;
                              Fű kizöldül ó sirhanton,
                              Bajnok ébred hősi lanton.

                              Vadat űzni feljövének
                              Hős fiai szép Enéhnek:
                              Hunor s Magor, két dalia,
                              Két egytestvér, Ménrót fia.

                                                      

Nimród a magyarok őskirálya. Említik még Ménrót, Nemrut, Nimrót, Nemrót, Nimrud néven is. Számos irat szerint, Nimród azonos Gilgamessel.

A Nimród név jelentése pedig, nagy Vadász.

A legendák szerint Nimródnak két fia volt, Hunor és Magor. Ahogy Arany János verse is mutatja ezek a fiúk ikrek voltak. Az ősi írások szerint a testvérek két nagy nép ősapja lettek.

Nimród a legendák szerint bölcs és nagy királyként uralkodott messze keleten. A magyarok őskrónikája a Gesta Hungarorum, amit Anonymus írt valamikor a 13. században részletesen leírja az Árpád-házi királyok történetét. Elmondja, hogy Árpád a család őse illetve Álmos, Árpád apja miként jöttek be a Kárpát-medencébe, hogy hazát foglaljanak. A Gesta Hungarorum szerint, Árpád és Álmos őse Attila a Hun Birodalom királya. Azt is megjegyzi, hogy Attila Király, és Árpád is Nimródtól származtatta magát. Azaz az Árpád-házi királyok őse, Nimród.

A Gesta elmondja, hogy Nimród király az özönvíz előtt élt, és keleten Szkítiában uralkodott. Így írja:

 „Szkítiában, Sineár földjén”. Azt is, megjegyzi, hogy Nimród fővárosát Babilannak hívták és, hogy a király főműve az volt, hogy megépítette Babylan tornyát. Még hozzáteszi Anonymus, hogy Nimród ezen a tornyon nagy háborút vívott. Az azonban, hogy miért harcolt Nimród, és ki ellen az nem derül ki a Gestából. Azt mondja még Anonymus, hogy

 „nagy vadász Ő, mint egész nemzetsége”.

Sineár az ókori elnevezése Sumérnek, ami ma Irak területén található meg, az Eufrátesz és a Tigris folyók közti területen. A mi Gesta Hungarorumunk egy olyan királyt nevez meg a mi ősapánknak, és az Árpád-ház őskirályának, aki Sineárban azaz Sumerban uralkodik, tehát Sumer király. A Gesta Hungarorum a legbiztosabb magyar forrás Nimródról.

Ezenkívül számos írás említi, hogy Nimród vívott egy nagy háborút és épített egy nagy tornyot Babilonban, de egyik forrás sem beszél arról, hogy miért és, hogy kivel vívta. Homályosan beszélnek Nimródról az ókori anyagok, ami azt jelenti, hogy Nimród elvesztette azt a háborút.

Az ókori görögök annyit tudnak Nimródról, hogy Szkítiában uralkodott valamikor nagyon régen, és hozzáteszik, hogy nemcsak király de hatalmas varázsló is volt. Strabón azt mondja:

 „Nimród a Szkíták nagy királya, aki Babilonban uralkodott, sok-sok ezer évvel az özönvíz előtt. Hatalmas varázsló volt, varázstudománya nagyobb mint Mózesé, Zarathustráé és Hermész Triszmegisztoszé. Nimród Király a varázsló, alkotta meg, a számok tudományát, az ásványok tudományát és a csillagokban írt sors olvasásának művészetét”.

Tehát a numerológia, az alkímia és az asztrológia tudományát Strabón, Nimród Királyhoz köti. A görögök szerint Nimród őskirályunk, egyben spirituális király is volt.

A babiloni és káldeai iratok Nimródot úgy említik, hogy

 „a legnagyobb varázsló égen és földön, akinek hatalmával még az istenek is számoltak”.

Az arab legendákban pedig így szerepel:

 „Nimród a mágusok mágusa volt, a legnagyobb varázsló. Nimród uralma alatt dzsinek álltak, parancsinak engedelmeskedtek”. Egy másik arab forrás pedig ezt mondja: „ Tornyát, amelyet azóta is Nimród tornyának neveznek, bár ma már csak romjai láthatók, valaha hatalmas volt, felért az égig. Nimród egyetlen éjszaka alatt építette ezt a tornyot varázserő segítségével.

Röviden tehát, mind a káldeai, arab, görög legendák elmondják, hogy Nimród a magyarok őskirálya hatalmas uralkodó és mágus volt Sineár földjén, akinek hatalmától még az istenek is tartottak. Hatalmas tornyot épített, amin háborút vívott.

 Egyik nép sem nevezi ősének Nimródot, habár nagyon tisztelik. Egyértelműen azt mondják, hogy Nimród a Szkíták őse, és a Gesta Hungarorum az egyetlen forrás a világon, ami a magyar nemzet királyait, egyeneságilag Nimródtól származtatja.

Minden ősi forrás Nimród személyéről pozitívan emlékezik meg, egyet kivéve. Ez a forrás a Biblia, és azon belül az Ószövetség.

Az Ószövetség azt mondja Nimródról, hogy

 

„Babilon nagy királya volt, Sineár földjén. Hatalmas vadász volt Ő az Úr előtt”.

 Említi a Biblia, hogy Nimród volt a Bábel Torony építtetője, amit az Úr megsemmisített, és összezavarta az építők nyelvét. Itt Nimród tornya az Isten elleni lázadást jelenti. Ennél bővebben írnak a rabbinikus irodalomban. A Talmudban részletesen említik Nimródot, de itt, mint negatív figura jelenik meg. A héber hagyományban, Nimród zsarnoki, kegyetlen, istenellenes. Kifejezetten arra utal a szöveg, hogy Nimród az Ószövetség istenének Jahvének (Úr, Adonai) az ellenfele. Ezt írja a Talmud:

 „Nimródot az Ő istenei már gyermekkorában, arra jelölték ki, hogy az Úr ( Adonai) ellenfele legyen. Nimród Babilon városában, egy hétemeletes tornyot épített, majd arra felmenve, háborút kezdett Adonai az Úr ellen”.

A Talmud tehát azt mondja, hogy Nimród Jahve ellen vívott háborút. Jahve az Ószövetség istene, és Nimród az Ő ellenfele, és vele küzdött a torony tetején. Érthető tehát ha az Ószövetségben, Nimród negatív alakként jelenik meg.

Az ókori szövegek mindig megemlítik, hogy Nimród háborút vívott a torony tetején, azt viszont nem mondják, hogy kivel. A Talmud viszont konkrétan kimondja, hogy az Úr Jahve ellen harcolt.

Egy káldeus szöveg pedig így ír:

 „Azokban az időkben, a démonok ura, az égben tartózkodott, és Nimród elhatározta, hogy háborút indít ellene a torony tetejéről.

 

Nimród a magyarok tisztelt, szeretett , bölcs királya a hébereknél mint ellenség jelenik meg. Az Ószövetség szerint tehát Nimród gonosz alak, aki Isten ellensége. Milyen isten ellensége? Jehova ellensége.

 

Forrás: B.B 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 37
Tegnapi: 39
Heti: 244
Havi: 1 121
Össz.: 977 308

Látogatottság növelés
Oldal: NIMRÓD A MAGYAROK KIRÁLYA
VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA - © 2008 - 2024 - spiritizmus.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »