VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA

"Minden, amit megtanultam és megismertem, lépésről lépésre közelebb vitt Istenhez. Ma már megingathatatlan meggyőződésem, hogy létezik Gondviselő. Csak abban hiszek, amit biztosan tudok. Ez kiküszöböli a hit szükségességét." Carl Gustav Jung

                                  
                      Nimród Orion

 

 

 

Az északi égbolt leglátványosabb csillagképe az Orion. Az Égi Egyenlítőn fekszik.

 

 Régi csillagtérképekben Kaszás, Szkíta, Ozirisz vagy Nimród néven említik. Szorosan kapcsolódik a körülötte látható csillagképekhez, Orion a vadász éppen a Bikával küzd. Mai nevét az akkád Uru-anna ( mennyei fény) elnevezésből kapta. A magyar népnyelv az Oriont a Kaszáscsillagnak nevezi. A kaszás kaszája, Nimród íja.

 

A cselekvés útját szimbolizáló ekliptika, Nimród kezénél ível, az égi egyenlítő, mely a kozmikus egyensúly jelképe, a Nimród öv csillagainál halad át, míg a csillagkép a vállán tartja a Tejutat ( az Égi haza szimbólumaként).

 

Nimród „Nagy vadász vala az Úr előtt”. A világ első szakrális uralkodója, aki az égből kapta koronáját. Az Orion csillagkép három égi út találkozásánál található. A csillagkép a vállán tartja a Tejutat ( az égi haza) és a hagyomány szerint a Tejútra való felemelkedéshez az Ő segítsége ( beavatása) kell. Az Orion fellett a szkíta csodaszarvas szökell. A Tejút az égi folyó melyen a lélek átkel mikor meghal.

 

A Nimród csillagkép tehát a beavatást is jelenti, a minőségi változást életünkben. A tudást amely a minőségi kategória. Az ember az Orion vagy Nimród csillagkép stációjában és élete beavató önlegyőző, elengedő krízis helyzeteiben azt az utat tudja megvalósítani, amiben a legtöbb szeretet van.

 

A csillagkép három öv alakot formáló csillagát a magyar néphagyomány a három szent királyunk után nevezte el.

 

A nyári napforduló pontját manapság ebben a csillagképben láthatjuk. Ez a fordulópont jelenleg a Nimród Tejúton lévő, nyílvesszőt elengedő keze és a válla között van. Nyilával a Bikára céloz. A Bikában a lehúzó, alantas, anyagias, hozzá nem méltó kapcsolatokat, tulajdonságokat célozza meg. Így indul el az önismereti útra, befelé és lefelé „hazafelé”, hiszen lábával rálép a belső önismereti utat jelképező Eridanusz csillagképre. Az Eridanusz az alvilág urának folyója. Az alvilág belső ösztön világunkat jeleníti meg, tehát ezen az úton való elindulás, csak önlegyőzéssel, befelé figyeléssel, elengedéssel lehetséges. Ez a csillagkép tehát beavató csillagkép is egyben.

 

A mi mitológiánkban az Orion nekünk nem tájoló pont, hanem otthon. Orion az otthona Nimród királynak, és Csaba királyfinak is. Égi otthon, égi központ. A Nimród Orion csillagkép Pilisben való megjelenése egy olyan erőt adhatott a koronázáshoz, és egyéb szertartásokhoz, amely összekapcsolhatta az eget és földet.

 

 

 

      NIMRÓD A VÍZÖNTŐ-KORBAN

 

 

 

A mayáknak rendkívül pontos asztronómiai ismereteik voltak, amit a Drezdai Kódex is bizonyít. Az utóbbi időkben igencsak elhíresült maya naptár a 2012.év december 21. napjával ér véget, vagyis a napforduló idején 11:11-kor. 2012,dec.21-én a téli napfordulót 11:11-re időzítik. Robert Bauval szerint a 11:11 egyfajta matematikai kód, vagy csillagkapu az Orionhoz, az égi Nimródhoz.

 

 A maya naptár egy rövid és egy hosszú számítást tart számon, és ez utóbbi (13.0.0.0.0.) végződik. Vagyis a szóban forgó 2012-es dátummal. Ekkor a téli napforduló alkalmával a nap egyenes vonalba kerül a Tejútrendszer galaktikus egyenlítőjével, ami tizenháromezer évente történik meg. Ezekkel a fordulókkal lezárul egy huszonhatezer éves nagy ciklus, és véget ér egy asztrológiai korszak, a Halak korszaka, és kezdetét veszi a Vízöntő korszak.

 

Az új ciklus kezdetével a nap kiemelkedik Ouroborosz ( a Tejútrendszer nagy kígyójának) szájából. Ouroborosz „saját farkába harap”, vagyis megkezdődik egy új ciklus.

 

Ez a nyilas (december) állatövi jegyben felemelkedő nap, a nyilazó kentaur, Nimród jegye, amint kijön a kígyó szájából, és a Napisten ( Nimród, Ozirisz) újra felemelkedik.

 

A maya naptár szerint 2012 nem a világvégét jelenti, mint inkább egy olyan korszakváltást, amikor a pogány kultuszok által különböző névvel jelölt isten felemelkedik, és új korszakot teremt. Nimród és Ozirisz ugyanazon személy kultusza, különböző kultúrák általi megnevezésben.

 

A Tejút spirálgalaxis másik rejtélye a Nyilas / Nimród csillagkép „nyilának hegye”, vagyis a Gamma csillag az A1 Nasi. A nyíl hegye a csillag, pontosan a Tejút közepére mutat. Ezért a magyarok közvetlen kapcsolatban vannak a tejút dobogó szívével. Ebből az isteni energiából nyerjük erőnket. Ez a magyarság ősi nagy titka. A Tejút szívével való közetlen kapcsolat.

 

2011 november 22.-én 16 órakor a Nap a Nyilas jegy 0. fokára lépett.

 

A magyar nép asztrológiai besorolása a Nyilas jeggyel hozható összefüggésbe, erre utal a Szent László Király hadi jelvényéből hungarista szimbólummá kisajátított nyilaskereszt is.

 

 

 

 

  

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 64
Tegnapi: 39
Heti: 271
Havi: 1 148
Össz.: 977 335

Látogatottság növelés
Oldal: NIMRÓD/ORION
VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA - © 2008 - 2024 - spiritizmus.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »