VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA

"Minden, amit megtanultam és megismertem, lépésről lépésre közelebb vitt Istenhez. Ma már megingathatatlan meggyőződésem, hogy létezik Gondviselő. Csak abban hiszek, amit biztosan tudok. Ez kiküszöböli a hit szükségességét." Carl Gustav Jung

       

                        profetak.jpg

              MAGYARORSZÁG SPIRITUÁLIS TANÍTÓI

 

Szeretnék néhány mondatban írni a mai spirituális tanítókról de kicsit bajban vagyok, mert ezt anélkül próbálom elmondani, hogy bárkit véleményeznék. Nem akarok abba a hibába esni mint sokan, hogy másokat degradálnak. Ugyanakkor úgy érzem, nagyon fontos dolog és feltétlenül beszélni kell róla.

Azok az emberek akiket nem érintett meg az ezoterikus tanítások szele, joggal mosolyognak ha véletlenül felhozzuk a témát. Jó esetben. Előfordul, hogy nyíltan nevetnek, viccelődnek a témán. Ez sajnos azoknak a tanítóknak köszönhető, akikről itt írni szeretnék. Akik teljesen lejáratták mint  magukat, mint az ezoterikus tanításokat.

 

Néhány éve történt ( akkor már foglalkoztam spirituális dolgokkal), hogy befizettem egy természetgyógyász tanfolyamára. Ez az illető, egy nagyon felkapott, híres gyógyító. Már nem emlékszem mennyibe került a tanfolyam, azt tudom súlyos pénzekbe. Az első alkalom nem szólt semmiről. A férfi végigkérdezte mind a nyolcvan embert ( kb ennyien lehettünk), hogy miért jöttek el. Elhangzott néhány poén, és annyi volt. Nem voltam nagyon feldobva, gondoltam, talán a második alkalommal már kapunk is valamit a pénzünkért.

Úgy is volt, kaptunk. A második alkalom felejthetetlen élmény marad. Szellemekről kezdett beszélni, akik rajtunk vannak. Azt mondta, ha bemegy valahová, látja a szellemeket. ( Ezzel idáig nincs is gond). A következő mondat viszont megrázott.

„Szellemek vannak mindenhol. A szekrény tetején, az asztal alatt a bokánkon, a fejünkön és mindenhol.”

Elképedtem. Akkor már éreztem rossz helyen vagyok. De ő folytatta.

„ Imádkoznunk kell Istenhez, hogy távolítsa el ezeket a szellemeket. A legjobb ha elképzeljük vizuálisan, hogy működhetne a dolog. Én (mondta a tanító) azt szoktam mondani: Drága Istenem nyisd meg az isteni porszívódat, és szívd le erről az emberről a szellemeket.”

 

A szemem- szám tátva maradt. Azt hittem valami kandi kamera. De Ő folytatta. Azt mondta, vegyünk kaktuszt, mert az elszívja a negatív energiákat. Használjuk ezt a módszert.

„ Drága isteni kaktusz, kérlek szívd el a negatív energiákat”.

Majd ezután kettesével felhívta az embereket  a színpadra, ahol aztán komplett bohócokat csinált belőlük. Ők meg az isteni porszívóhoz imádkoztak. Én megpróbáltam szépen csendben kiosonni, és a többi előadására már nem mentem el.

 

Azt hiszem kár erről véleményt mondani. Esetleg csak annyit, remélem egyetlen épeszű ember sem hiszi, hogy az isteni porszívó leszívja a szellemeket.

 

Ezután már nem fizettem be több tanfolyamra.

A következő tanítóval szerencsém volt megismerkedni.  Ez a tanító, maga volt a felsőbbrendű. Nem volt Ő rossz ember, csak mindenáron hatalmat és pénzt akart. Több száz emberrel kezdte, aztán néhány év után négy tanítvány maradt mellette. Senkitől, semmilyen véleményt nem tűrt el. Senkinek nem lehetett egy okos gondolata, vagy mondata, mert azonnal leszólta. Semmi mást nem akart, minthogy mindenki előtte hajbókoljon, szemlesütve lessék minden mondatát, ne is pisszenjenek amikor Ő beszél, és minden kérését gondolkozás nélkül hajtsák végre. Mert Ő azt mondta, ezért az szent és sérthetetlen. Teljes mértékbe agymosottá próbálta tenni a tanítványait és mindezt azért, hogy uralkodhasson felettük, hogy ne kelljen szembenézni a ténnyel, haszontalanul él. Hisz Ő valaki.  

Na igen…. Azért attól még  nem leszünk valakik, ha uralkodunk mások felett. Akkor leszünk valakik, ha nem akarunk uralkodni. Ha nem akarunk senkit meggyőzni a vélt vagy valós igazunkról. Hogy miért nem???? Mert senki sem birtokolja a bölcsek kövét. Mindenki tévedhet és szinte biztos, hogy téved is. Épp elég ha mi rosszul értelmezünk valamit, és emiatt  kettőt lépünk hátra, mint egyet előre. Arra semmi szükség, hogy presztízs kérdést csináljunk a tévedésből és másokat is magunkkal rántsunk.

 

A harmadik tanító meghívott egy előadására. Mivel egy ismerősöm odáig volt érte, így elmentem. Mint kiderült mágiával foglalkozott az illető. Nagy benyomást nem tett rám. Ápolatlannak és diszharmonikusnak éreztem, de gondoltam megvárom míg megszólal. Na azt hiszem ez volt a hab a tortán. Az Ő előadása arra szólt röviden összefoglalva, hogy nincs fekete mágia, mert minden relatív.  Azt mondta, ha megcsináljuk valakinek a woodoo babáját, és netalán az illető tényleg meghalna, akkor sem tettünk semmi rosszat mert bár az illető szenvedni fog de lehet, hogy a családja vagy mások köszönetet mondanak majd nekünk. Szóval minden relatív ezért lehet, hogy inkább jót teszünk vele.

A szemeim kikerekedtek, és elöntött az iszonyat és az undor. És a legszörnyűbb az volt, hogy voltak páran akik erre a tanfolyamra jártak, elhitték amit ez az őrült zagyvált és lehet, hogy otthon ki is próbálták a módszereit. Mondhatnánk itt, hogy az ostobaság nem bűn csak kellemetlen, de ennyivel nem lehet elintézni a dolgot. Szavakat sem találtam. Ami megrázott, hogy az én normálisnak hitt ismerősöm is elhitte minden szavát. Azt mondta, végül is logikus. Ha az erkölcsi értékrendünk nulla, akkor sem találhatunk ebbe semmilyen logikát.

 

A negyedik tanító a youtube  videókkal szórakoztatja a kedves érdeklődőket. Nagyjából egy éve kezdte spirituális pályafutását. Ami nem is lenne gond, az viszont már inkább, hogy az egy év csatornázgatással telt. Az illető minden tudását abból meríti, amit mondanak neki az „égiek”. Ész nélkül mindenkivel kommunikál, nem tud különbséget tenni energiák között. Azt mondanám, legyen ez az ő baja. De nem ilyen egyszerű, mert Ő felrakja a videót, amit több ezer ember néz meg. Ha valaki kételkedik az általa adott információkban, kitörli a hozzászólást. Olyan elképesztő zagyvaságokat hord össze, hogy az már kimeríti a tébolyodott fogalmát. Egyik videóban arról beszél, hogy az entitások akikkel kommunikál, csupa szív lények. Akkor szeretet energia árad belőlük, ami már már elviselhetetlen. Majd néhány perc múlva, azt mondja: Nem akarta megtenni amit kértek tőle és erre szinte satuba fogták a fejét, úgy érezte majd összeroppantják és közölték vele: „ Ezt vállaltad, és meg is fogod tenni.”

 

Nahát micsoda szeretet. Nem találok rá szavakat. És megint ugyanott vagyunk. Ezrek nézik meg, ezrek hiszik el ennek a megszállottnak a szavait. Mert a baj nem az, hogy Ő csatornázgat. Ez az Ő dolga. A baj az, hogy a közölt információkat  megossza országgal- világgal és persze Ő is tanfolyamokat tart, ezzel befolyásolva másokat.

 

Az ötödik tanító az angyalokról tart tanfolyamokat. Nem is akárkikről, az atlantiszi angyalokról. Ezeknek neveik is vannak. Tanfolyamán megtanítja ezeket a neveket és, hogy melyik angyal miért felelős. Megtanítja azt is, hogy imádkozzunk hozzájuk, mit kérjünk és, hogy hívjuk be őket az életünkbe. Persze megint csak súlyos pénzekért.

Ezzel sincs más gond csak annyi, hogy semmiféle atlantiszi angyalokról nem tudunk. Még maga Atlantisz létezése sem igazolt, pusztán legenda. De legyünk nagyvonalúak, és higgyük el Platón állítását. Miért is ne lett volna. Platón viszont semmiféle angyalokról nem beszél. Ő egy földrészt említ, ahol nagy tudású civilizáció létezett, ami sajnos elpusztult. Angyalokkal, először a Ószövetségben találkozunk.

Na ez a tanító sokkal többet tud. Mert Ő biztosan állítja, léteztek atlantiszi angyalok. Sőt a neveiket is ismeri. Hát gratulálunk neki. A tanfolyamán el lehet sajátítani azt a tudást, hogy idézzünk be akármilyen entitásokat az életünkbe, akiktől ha szerencsénk van sosem szabadulunk meg, ha nincs szerencsénk nagyon rosszul járunk.

 

Röviden csak néhány tanítót említettem meg. Tudnék még írni, de azt hiszem ennyi is elég. Úgy kezdtem az írást, hogy kinevetik az ezoterikus gondolkodású embereket. Szerintem ezen nincs mit csodálkozni. Ezek a bugyuta, szánalmas tanítók tettek is róla, hogy így legyen. Mert lássuk be, minden épeszű ember azonnal elzárkózik.

Én viszont azt mondom, ha igazán bele akarod magad vetni a témába, ha megakarod érteni a lényegét, esetleg elindulnál a megvilágosodás felé, nagyon jól gondold meg  melyik tanítót választod. Szerencsére vannak értelmesek is, igaz csak kevesen. Olvass sokat, és ha lehet ne Dorren Virtue könyveket.

Olvass  Szabó Juditot, Hamvas Bélát, Szepes Máriát. Ha még jobban el.akarod mélyíteni a tudásod, olvass Órigenészt, Mircea Eliadet stb…

Mert igenis voltak és vannak arra érdemes emberek, akiket távolról sem mosolyoghat meg senki.

 

A többit meg elfújja a szél..... 

   

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 59
Tegnapi: 39
Heti: 266
Havi: 1 143
Össz.: 977 330

Látogatottság növelés
Oldal: MAGYARORSZÁG SPIRITUÁLIS TANÍTÓI
VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA - © 2008 - 2024 - spiritizmus.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »