VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA

"Minden, amit megtanultam és megismertem, lépésről lépésre közelebb vitt Istenhez. Ma már megingathatatlan meggyőződésem, hogy létezik Gondviselő. Csak abban hiszek, amit biztosan tudok. Ez kiküszöböli a hit szükségességét." Carl Gustav Jung

                                                         

                               TOROKCSAKRA MŰKÖDÉSE                               

A torokcsakra a nyak törzzsel való találkozásának mélyedésében, a mellcsonttal való kapcsolódás helyén található

                   

SZÍNE : világoskék

ELEME : az éter

ÉRZÉKSZERVI FUNKCIÓJA : a hallás

SZIMBÓLUMA : a tizenhat szirmú lótuszvirág

ALAPELV : a lét együtthangzása

Hozzárendelt testrészek : nyak, tarkó, állkapocs területe, fülek, hangképző szervek, légcső, hörgők, nyelőcső és a karok.

Hozzárendelt mirigy : a pajzsmirigy

A pajzsmirigy fontos szerepet játszik a csontváz és a belső szervek növekedésében. Felelős a testi és szellemi növekedés közötti egyensúlyért, szabályozza az anyagcserét, és így hatással van arra, hogy milyen gyorsan alakul át a magunkhoz vett táplálék energiává, és milyen gyorsan használjuk fel ezt az energiát. A szervezet jódanyagcseréjét is befolyásolja, valamint a vér és szövetek mésztartalmát.

 

                              DISZHARMONIKUS MŰKÖDÉS

Ha a torokcsakra energiái elzáródtak, a fej és a test nem értik meg egymást. Ez kétféleképpen jelentkezhet. Nehezen értjük meg érzéseinket, elfojtott érzéseinket pedig gyakran meggondolatlan cselekedetek formájában mutatjuk ki. De az is lehetséges, hogy  leragadunk intellektus szintjén. A tudatalatti bűntudat és félelemérzet megakadályoz minket abban, hogy olyannak mutassuk és lássuk magunkat, mint amilyenek valójában vagyunk, valamint abban, hogy gondolatainkat, érzéseinket és vágyainkat őszintén kimutassuk. Ehelyett megpróbáljuk szavak és gesztusok mögé rejteni őket és eltitkolni igazi lényünket.

Beszédünk durva és bárdolatlan, vagy kimért és tárgyilagos. Gyakori a dadogás is. Túl hangosan beszélünk, szavainknak nincs igazi tartalma. Nem engedjük meg magunknak a gyengeséget, mindenáron erősek akarunk maradni. Megtörténhet, hogy az élet feladatai egyszer csak túlságosan is ránehezednek a vállunkra.

Azoknál az embereknél, akiknél a torokcsakra diszharmonikusan működik az jellemző, hogy jó beszéd és kifejezéskészségüket felhasználják mások manipulálására, vagy szünet nélküli szóáradatukkal magukra akarják vonni mások figyelmét.

 

                               CSÖKKENT MŰKÖDÉS 

 

A torokcsakra csökkent működése esetén is nehezen tudjuk kifejezni magunkat, nem könnyen tárulkozunk fel mások előtt. Ilyenkor teljesen visszafogottak, félénkek, visszahúzódóak vagyunk, vagy csak életünk felszínes dolgairól beszélünk másoknak. Ám ha valami lényegeset, egy mélyről jövő gondolatot, érzést akarunk elmondani hirtelen úgy érezzük, gombóc van  a torkunkban, hangunk elcsuklik. Ilyenkor gyakrabban jelentkezik a dadogás.

Bizonytalannak érezzük magunkat másokkal szemben és félünk attól, milyen véleményt formálnak rólunk.

Szeretnénk megfelelni elvárásaiknak és gyakran fogalmunk sincs,hogy mit is akarunk. Nem bízunk az intuíciónkban. 

 

                                  DRÁGAKŐTERÁPIA

                                     

AKVAMARIN : az akvamarin segíti lelkünket abban, hogy tükörként szolgáljon a végtelen kiterjedésű szellem számára. Fejleszti  a kommunikációt, fényt és világosságot visz a lélek legtitkosabb részeinek. Rezgéshullámai szabadságot, tisztaságot adnak a léleknek, aminek következtében az emberben kialakul a tisztánlátás és az intuitív megértőképesség, amelyek segítik a szabad és kreatív önkifejezést.

                                        

TÜRKIZ :  a türkiz az értelem legmagasabb ideáljait összeköti bolygónk ősi eleven erejével. Segít a szellemi ismeretek és gondolatok kifejezésében és átültetésében a hétköznapi életbe. Megvédi a testet és lelket a negatív energiáktól.

                                         

KALCEDON : a kalcedon jótékony hatással van a pajzsmirigy működésére. Nyugtató és kiegyensúlyozó hatással van kedélyállapotunkra, csökkenti az ingerlékenységet és a túlérzékenységet.

                                   AROMATERÁPIA

                                       

ZSÁLYA :  a zsálya feloldja a torokcsakra görcseit. Újra képesek leszünk tisztán és érthetően kifejezni magunkat, szavaink világosan közvetítik lelkünk üzeneteit.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 21
Tegnapi: 39
Heti: 228
Havi: 1 105
Össz.: 977 292

Látogatottság növelés
Oldal: Torokcsakra működése
VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA - © 2008 - 2024 - spiritizmus.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »