VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA

"Minden, amit megtanultam és megismertem, lépésről lépésre közelebb vitt Istenhez. Ma már megingathatatlan meggyőződésem, hogy létezik Gondviselő. Csak abban hiszek, amit biztosan tudok. Ez kiküszöböli a hit szükségességét." Carl Gustav Jung

                     horusz_10.jpg      
                     

Az egyiptomi vallásban Ízisz, Ozirisz, Széth, és Nephtüsz, Geb és Nut gyermekei voltak. Ozirisz és Ízisz házastársak. Széth féltékenységből megöli, és feldarabolja Oziriszt. Ízisz, férje keresésére indul. Miután megtalálja, Thot isten segítségével összerakja, ezután pedig sólyom képében repül föléje, majd ebből a nászból születik Hórusz. A gyermek Hórusz sok veszély közepette nő fel. Anyjának rejtegetnie kell őt, a Nílus mocsarai között, nagybátyja haragja elől. Aztán felnőttként Hórusz harcba indul Széth ellen, hogy apját megbosszulja, és földi királyságát megszerezze. A csatát „A nagy völgyben” vívják, de kimenetele kétséges. Hórusz elveszíti bal szemét, amit Thot isten gyógyít meg, és akkor lesz Udzsat. Az egyiptomiak Hórusz bal szemét a holddal, jobb szemét a nappal azonosították. Végül az isteni bírósághoz fordulnak. Az istenek nehezen tudnak dönteni, végül Hórusznak adják Ozirisz földi hivatalát.

                   horusz_2.jpg

 Hórusz harcos, király, és égisten is egyben. Ő lesz a fáraók élőképe. A fáraó istenítése, már az első dinasztia uralkodóinál jelen van. Az egekbe szárnyaló sólyom alakjában ábrázolt napistennel,  Hórusszal azonosították magukat. Hórusz nevének jelentése „a Távoli”. Uralomra jutásukat ezzel a névvel jelezték. Hórusz, Rével is azonosulhat, ahogy a gyakori Ré-Harahti név mutatja.

Sólyomként, vagy sólyom fejű emberként ábrázolták, fején a felső és alsó Egyiptomot egyesítő koronával. Bal kezében az ankh, jobb kezében az állatfejű jogar az uasz.

Templomát Edfuban építették. Az edfui templom szentélyét az isten „Első Trónusának” nevezik. A feliratokból tudjuk, hogy az egyiptomiak az első időt „Zep Tepi” néven említik. Ez Ozirisz ,vagy Hórusz kora. Az edfui felirat elmondja, hogy ez az elveszett birodalom, az „Ősök hazája”. A feliratok azt is elmondják, hogy Hórusz követői az „Építő istenekhez” hasonló módon, a szent tanítás hordozói voltak. A „Semszu Hor”, vagyis Hórusz követői, pontosan azt jelenti: „ Azok akik Hórusz ösvényén járnak”. Ezt a Hóruszi utat máshol a „Nap útjának”, vagy „ Ré ösvényének” hívják. Lehet, hogy megnevezésük utalás, az égbe vezető titkos ösvényről szóló tudásukra.

„Hórusz követői megtisztítanak téged, és elárulják neked a Mennybe Emelkedett varázsigéjét”

Az edfui templomban a beavatottak megtanulták, hogy a megvilágosodás pillanatának szimbóluma Hórusz a sólyom, aki mindent lát. Hórusz a spirituális újjászületés, a tudás és annak a pillanatnak a szimbóluma, amikor az ember tökéletes lénnyé válik.

Az edfui templomban április 21-én ünnepelték Hórusz születésnapját. A tanítványok itt megértették, és megtanulták a semlegesség fontosságát, és az egyéni tudat egyetemessé alakítását. Megértették az ellentétes univerzumi erők fontosságát, és szükségességét. Az ego eltűnt, és a beavatott megtalálta  felsőbbrendű önmagát. A beavatás első szintjét a sötét árnyék idejének nevezték.                                                                                                                                                                                                                          Amikor az ember még kegyetlen lény, szinte még állat, akinek ösztönös reakciói, és fékezhetetlen indulatai vannak. Haraggal, gyűlölettel, indulattal teli reakciói, gyötrelmet, szenvedést, magányt, és boldogtalanságot okoznak. Sok élet elteltével, az ember belefárad a boldogtalanságba, és megérti ha másokat bánt, magát bántja.

A lélek ezután a második szintre jut, ezt világos árnyéknak nevezték. Itt a lélek megtanul szeretni, de még nem tudja fékezni indulatait.

A harmadik szint a lélegző szív idejére, már jó emberré válik, aki mindig odafigyel másokra, segít a problémáik megoldásában. Még most sem boldog. Még nem tiszteli embertársait. Képtelen elfogadni mások döntéseit. Megpróbálja az embereket olyanná formálni, amilyennek szerinte lenniük kellene. Amikor olyan helyzetbe kerül, amiből tanulnia kellene, úgy érzi igazságtalanság érte, mert jó embernek tartja magát, és csak másokért él.

A tudat negyedik szintjét elérőket, a mértékek tanítója vezeti. Megtanulják, hogy a név és a szám mindennek a formáját meghatározza. Megtanulják, hogy hatnak a csillagok az emberre, az aranymetszés, és az élet virágának frekvenciájára.

Az ötödik szintet csak nagyon kevesen érik el.

Amikor az ember megvilágosodik, visszatér a középpontba. Igazságossá válik, aki minden helyzetet tökéletesen elfogad. A rossz emberből, jóember lesz. A jó emberből, igazságos. Az igazságosból, bölcs. Ez a megvilágosodás pillanata. Eredeti állati állapotából, az örök spirituális állapotba jut. A halandóságtól, a halhatatlanságba. Itt már a tanítványok megértették, mi a reinkarnáció célja, és tudják mi a semlegesség jelentése.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 27
Tegnapi: 39
Heti: 234
Havi: 1 111
Össz.: 977 298

Látogatottság növelés
Oldal: HÓRUSZ SZEME, UDZSAT
VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA - © 2008 - 2024 - spiritizmus.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »