VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA

"Minden, amit megtanultam és megismertem, lépésről lépésre közelebb vitt Istenhez. Ma már megingathatatlan meggyőződésem, hogy létezik Gondviselő. Csak abban hiszek, amit biztosan tudok. Ez kiküszöböli a hit szükségességét." Carl Gustav Jung

                                orion.jpg                                         

 

"Ősöd üzen, a Nap Párduca. Messze időt viszek. Tudd:Isten földedről vezezette Túr Nemzetet szerte világba. Lett így Napkeléstől végig, Napnyugvó nagy vizekig Túr ivadékok áldott Uruszága. Nehéz idők után szabadultok kínzó tehertől. Rövid lesz az Úr ítélete. Nap jő, s Uruszágod ébred.Igaz légy útjaidon!"

 

          NIMRÓD HAGYOMÁNYOK

A Nimród legendát legjobban a szóhagyományon keresztül érthetjük meg. Az erdélyi területeken maradt fenn szinte az összes róla szóló emlék. Kézai szerint az Árpád-ház legelején a mitikus Nimród áll. Az erdélyi hagyományok elmondják, hogy ez a király magyarul beszélt, és a világ királya volt. Senki sem tudja, hogy mikor élt ez a hatalmas király.

 A Biblia és a Tarih-i Üngürüsz szerint a vízözön után, más források viszont azt mondják a vízözön előtt élt. A sumer Gilgames eposz szintén érdekes lehet, hisz sokan úgy gondolják, hogy Gilgames azonos Nimróddal.

                TARIH-I ÜNGÜRÜSZ

A Tarih-i Üngürüsz a legősibb magyar krónika. Nagyon kevesen ismerik, mert sokáig titkolták létezését. Időben megelőzi  Kézai krónikáját és az Anonymus gestát is. Szent István idejében a tiltott könyvek közé került. Székesfehérváron volt elhelyezve latin nyelven.  A törökök mentették ki, és lefordítatták török nyelvre. Több kutató úgy gondolja, hogy a Tarih-i Üngürüsz volt az eredeti ősgesta.

 

A Tarih-i Üngürüsz a magyarokról pedig azt mondja, hogy Nimród a hatalmas, bölcs király a vízözön után uralkodott:

„ Nimród Király Ázsia uralkodója volt, Szkítiától egészen Kínáig tartott a birodalma, de még a nyugati szigeteken is uralkodott. Nimródnak két fia volt, ikrek, Naposz és Pálosz. Nimród élete delén a sötétség urával háborút kezdett, kihívta őt párbajra. Nimród tudta, hogy élete veszélybe kerül, és a sötétség ura megöli Őt de ő vállalta, hogy meghal népe becsületéért. Fiai között felosztotta a birodalmát, hogy halála esetén ki hol uralkodjon. Naposznak adta napkeletet, Pálosznak pedig nyugatot. A háború megindult. Nimród a feleségét papok, mágusok gondjaira bízta, és nyugatra küldte, egy hegyi kolostorba, amit Ő Nimród alapított. A Háború megtörtént, Nimród meghalt. Testét nyugovóra helyezték, ott a hegyi kolostor alatt,  ahol az Isztrosz (Ister, Duna) folyó nagy kanyarulatot vesz, északról délnek. Pálosz pedig alapítója lett annak a szerzetesrendnek mely a mai napig őróla van elnevezve” (Pálosok).  A szöveg azt írja, hogy a királyné magával vitte nyugatra az ikreket is".

 

              PILISI HAGYOMÁNYOK


A Pilisi hagyományok azt tartják, hogy Nimród egy nagy hegy alatt a Pilisben alszik. Nem halt meg, csak alszik és álmában a szíve dobog. Az Ő szívdobogását visszhangozza a hegy, ezért nevezik ezt a hegyet Dobogókőnek.

 Nimród egy nagyon régi napmítosz örököse, ez az úgynevezett fehér fény kereszténység vidéke ( a fehér kereszténység speciálisan magyar volt), ami az Árpád-házi királyok szakrális központja volt. Sokan gondolják úgy, hogy a Pilis kapcsolatban áll az őskirállyal. A hagyományok szerint a Király palotája a Pilisben van.

A Pilisi hagyományok tehát elmondják, hogy Dobogókő alatt Nimród szíve dobbanását lehet hallani és, hogy nem csak Nimród teste van  a sírkamrában. Nimród testének hollétét nem tudja senki,de volt egy különös szerzetesrend, akiknek az volt a feladata, hogy azt a kamrát, lépcsőt, amely levezet Nimród sírkamrájához ők őrizzék generációkon keresztül, és a titkot soha ne mondják el senki idegennek. A hagyomány szerint a Pilisben egy régi szerzetesrend, még Mátyás Király idején is őrzött egy holtestet. Ez a rend pedig a Pálosok.

A mi mitológiánkban az Orion nekünk nem tájoló pont, hanem otthon. Orion az otthona Nimród királynak, és Csaba királyfinak is. Égi otthon, égi központ. A Nimród Orion csillagkép Pilisben való megjelenése egy olyan erőt adhatott a koronázáshoz, és egyéb szertartásokhoz, amely összekapcsolhatta az eget és földet. Az Orion a legismertebb csillagkép az északi égbolton. Régi csillagtérképekben Kaszás, Szkíta, Ozirisz vagy Nimród néven említik. Szorosan kapcsolódik a körülötte látható csillagképekhez, Orion a vadász éppen a Bikával küzd. Mai nevét az akkád Uru-anna ( mennyei fény) elnevezésből kapta. A magyar népnyelv az Oriont a Kaszáscsillagnak nevezi. A kaszás kaszája, Nimród íja.

Nimród „Nagy vadász vala az Úr előtt”. A világ első szakrális uralkodója, aki az égből kapta koronáját. Az Orion csillagkép három égi út találkozásánál található. A csillagkép a vállán tartja a Tejutat ( az égi haza) és a hagyomány szerint a Tejútra való felemelkedéshez az Ő segítsége ( beavatása) kell. Az Orion fellett a szkíta csodaszarvas szökell.

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 45
Tegnapi: 39
Heti: 252
Havi: 1 129
Össz.: 977 316

Látogatottság növelés
Oldal: NIMRÓD HAGYOMÁNYOK
VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA - © 2008 - 2024 - spiritizmus.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »