VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA

"Minden, amit megtanultam és megismertem, lépésről lépésre közelebb vitt Istenhez. Ma már megingathatatlan meggyőződésem, hogy létezik Gondviselő. Csak abban hiszek, amit biztosan tudok. Ez kiküszöböli a hit szükségességét." Carl Gustav Jung

                                                               

                          SZAKRÁLIS CSAKRA MŰKÖDÉSE

A szexcsakra vagy szakrális csakra  a keresztcsontnál található.

 SZÍNE: Narancssárga

ELEME : Víz

Érzékszervi funkciója : az ízlelés

SZIMBÓLUMA : a hatszirmú lótuszvirág

ALAPELV : a lét alkotó jellegű szaporodása

Hozzárendelt testrészek : medence, ivarszervek, vese, hólyag, testfolydékok: vér, nyirok, emsztőnedvek, sperma

Hozzárendelt mirigyek : ivarmirigyek, petefészek, prosztata, here. A női menstruációs ciklus szabályozása.

                        A DISZHARMONIKUS MŰKÖDÉS 

 A szakrális vagy napfonat csakra műkédési zavarainak gyökereit a pubertáskorban kell keresni. Az egyre erősödő szexuális energiák bizonytalanságot váltanak ki a kamaszban. Ha valakinek gyermekkorában nem volt része elegendő gyengédségben, testi közelségben és ezért később elutasítja a szexualitást, nem enged szabad utat energiáinak, akkor azok az energiák nem a megfelelő módon és formában jutnak kifejezésre. Ilyen a túlzott szexuális fantáziálás, vagy az időről időre felszínre törő elfojtott szenvedélyesség. A szexuális energiák tévúton járnak. Felélednek a feszültség és a bizonytalanság érzései, amely leginkább a másik nem ellen irányulnak. Intim kapcsolatban leginkább saját vágyainkat helyezzük előtérbe. Vágyakozunk a tökéletes szexuális kapcsolatra, és magunkat hibáztatjuk, hogy ez nem teljesedik be. Ha a tisztaság érzése hiányzik a szexuális energiák találkozásakor, semmi remény arra, hogy ezek az energiák alkotóvá, építővé váljanak.

                                  A CSÖKKENT MŰKÖDÉS 

A napfonat csakra csökkent működése nagyrészt gyermekkorban alakul ki. Valószínű, hogy a szülők is elfojtották saját érzelmeiket és ezért nem tudták kellőképpen kifejezni érzéseiket. A gyerek nem kapott elegendő simogatást, gyengédséget, aminek az lett a következménye, hogy érzelmi antennáit behúzta. Később szexuális energiáit megpróbálta elfojtani. Ha ez sikerült, kialakult az önértékelés hiánya. A szexulális vágyak elé gátak kerülnek, az érzelmek pedig betokosodnak. Az élet szomorúvá, sivárrá és értéktelenné válik.

                                  DRÁGAKŐ-TERÁPIA

                                   

KARNEOL : A karneol olyan kő, amely segít észrevenni a szépséget és az alkotó erőt. Segít megélni a pillanat adta örömöket, és fejleszti a koncentrálóképességet. A karneol viselője, kapcsolatba kerül az élettel és belső erőit az alkotás szolgálatába állítja.

                                   

HOLDKŐ : A holdkő megnyitja számunkra az utat az érzelmek birodalmába, ezáltal lényünk álmodozó, érzékeny lénye kerül előtérbe.  Segít beépítenünk személyiségünkbe ezt a részünket. Megszünteti félelmünket az érzelmektől és harmonizáló hatással van  a belső érzelmi egyensúlyunkra.  Fizikai síkon elősegíti a nyirokpályák zárlatainak feloldását, nők esetében biztosítja a kiegyensúlyozott hormonháztartást.

                                        AROMATERÁPIA

                                        

SZANTÁLFA : A szantálfa olajat keleten gyakran használják szexuális energiák növelését. A szantál élénkíti a fantáziát, és segít egységbe rendezni a szellemi energiákat, mind érzelmi szinten.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 53
Tegnapi: 39
Heti: 260
Havi: 1 137
Össz.: 977 324

Látogatottság növelés
Oldal: Szakrális csakra működése
VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA - © 2008 - 2024 - spiritizmus.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »