VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA

"Minden, amit megtanultam és megismertem, lépésről lépésre közelebb vitt Istenhez. Ma már megingathatatlan meggyőződésem, hogy létezik Gondviselő. Csak abban hiszek, amit biztosan tudok. Ez kiküszöböli a hit szükségességét." Carl Gustav Jung

                                      

      HARMADIKSZEM-CSAKRA HOMLOKCSAKRA

 

A harmadikszem csakra a homlokon, a két szemöldök között

található.

 

                                                      

SZÍNE : indigókék, ibolyakék

ÉRZÉKSZERVI FUNKCIÓJA : minden érzékelés, beleértve a természetfölötti  érzékelést is.

SZIMBÓLUMA : a kilencvenhat szirmú lótuszvirág

ALAPELV : a lét megismerése

Hozzárendelt testrészek: arc, szem, fül, orr, melléküregek, kisagy, központi idegrendszer.

Hozzárendelt mirigy : agyalapi mirigy ( hipofizis).

Az agyalapi mirigyet gyakran „mestermirigynek” is nevezik, mivel fölérendelt szerepével, mint belső elválasztású mirigy a többi mirigy működését befolyásolja.

 

                           DISZHARMONIKUS MŰKÖDÉS

 

A homlokcsakra diszharmonikus működésének egyik leggyakoribb következménye a túlzott racionalitás. Az az ember akinél ez áll fenn, szinte kizárólag csak az eszével él. Megpróbál mindent az értelem segítségével elintézni, és csak azokat az igazságokat tartja érvényesnek, amelyekhez a racionális gondolkodás útján jutott el. Intellektuális és elemző képességei igen jók, azonban hiányzik belőle az a képesség, hogy a világot a maga teljességében lássa.

A homlokcsakra diszharmonikus működésekor könnyen válhatunk túlzottan elbizakodottá. Csak az értelemmel felfogható, tudományos módszerekkel vizsgálható és bizonyítható tényeket tartjuk érvényesnek. A spirituális ismereteket tudománytalannak és irreálisnak tartjuk és ezért  elutasítjuk őket.

A homlokcsakra diszharmonikus működésével magyarázhatók azok  a kísérleteink is, amikor a gondolat erejével megpróbáljuk befolyásolni társainkat, csak azért, hogy bizonyítsuk hatalmunkat vagy kielégítsük személyes igényeinket. Ha a homlokcsakra elég nyitott, kísérleteink sikerrel járhatnak.

A nem megfelelően vezetett energiák akkor is a hatodik csakrában hatnak, ha a gyökércsakrában működési zavarok, zárlatok alakulnak ki. Ekkor előfordulhat, hogy bejárásunk van a valóság kifinomultabb rétegeibe, mégis a hozzánk érkező vizuális és egyéb információkat nem az igazi jelentésükben fogjuk fel, hanem összekeverjük a fel nem dolgozott érzelmeinkből származó fantáziaképekkel, és elképzelésekkel. Ezek  a szubjektív képek annyira eluralkodhatnak, hogy csak ezeket fogadjuk el, mint egyetlen lehetséges valóságot, kivetítjük őket a külvilág felé, elvesztve ezáltal realitásérzékünket.

 

                                 CSÖKKENT MŰKÖDÉS

 

 

Ha a homlokcsakrában az energiaáramlás akadályokba ütközik, csak a látható világ válik valóssá a számunkra. Életünket az anyagi vágyak, a testi szükségletek határozzák meg.  A lelki konfliktusokat fárasztónak és feleslegesnek találjuk, a spirituális igazságokat elutasítjuk, mert úgy véljük ezek csak képzelgéseken alapulnak, értelmetlen álmodozások, amelyeknek nincs gyakorlati jelentésük. Nehéz helyzetben könnyen elveszítjük a fejünket. Előfordulhat, hogy nagyon feledékennyé válunk. A homlokcsakra csökkentett működése gyakran megértési zavarokhoz vezet. Nagyon súlyos esetekben gondolataink zavarossá válnak.

 

                                     DRÁGAKŐTERÁPIA

                                      

LAPIS  LAZULI : A lapis lazuli azt az élményt nyújtja a léleknek, hogy a világegyetemben biztonságban vagyunk és megnyitja a lelket az örök élet előtt. A szellemet bevezeti a belső világba, megsokszorozza erőit és megérteti vele a természetfölötti összefüggéseket.

                                     

SZODALIT : a szodalit megtisztítja az intellektust és képessé teszi a mély gondolatok befogadására. Higgadtságot, nyugalmat, sugall és erősíti az idegeket. Segít a gondolkodásban létrejött zárlatok feloldásában. A bizalom és az erő érzését adja.

 

                                        AROMATERÁPIA  

                                       

MENTA : a menta feloldja a homlokcsakrában létrejött gátakat, és segít felszabadítani a régi gondolati beidegződéseket. Növeli a koncentrálóképességet.

                                       

JÁZMIN : a jázmin hatására, szellemünk megnyílik a mélyen rejlő igazságok üzeneteit hordozó képek és víziók előtt. A jázmin rezgéstartománya finomítja érzékelésünket, és a homlokcsakra energiáit összeköti a szívcsakra energiáival.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 87
Tegnapi: 45
Heti: 356
Havi: 1 564
Össz.: 969 690

Látogatottság növelés
Oldal: Harmadikszem csakra működése
VALLÁSOK ÉS EZOTÉRIA - © 2008 - 2024 - spiritizmus.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »